Træning

Træningshold  Priser  Træningstider & Tilmelding


Træning skal give mening


Det vigtigste for os er, at du og din hund lærer sammen og syntes det er sjovt. Der er ingen grænser for hvad vi kan lave af sjove og skægge øvelser, men primært handler det om at styrke relationen mellem du og din hund. Redskaberne du får hos os, er med til at nedsætte risikoen for, at hunden fremtidig begår fejl!


Vi træner jer i nogle helt basale grundteknikker, hvor vi langsomt øger sværhedsgraderne. Din hunds niveau er vores udgangspunkt og vi tager den hvor den er i udvikling og humør. Dvs. vi bygger hunden op med tillid og arbejdsvilje....altså helt uden tvang. I lærer at arbejde med hunden, så både selvtillid og bevægeapparatet styrkes. Læs mere under Træning - Holdbeskrivelser og se hvad der arbejdes med
Lad Hvalpen være hvalp


For en hvalp, der skal indgå udelukkende som familiehund, giver det ingen mening at haste tingene igennem. Dens bevægeapparat, nerve- og hormonsystem, skal kunne følge med. Ligesom menneskebørn, skal tingene læres trinvist og gennem gentagelser, for at det bliver naturligt. Sørg for at indrette din tid og dit hjem efter, at der nu er en lille ny hvalp i huset. Den har ikke bestemt, at den skal være alene i 4-10 timer dagligt, og ved ikke, at dine dyre sko og beskidte underbukser IKKE er dens legetøj. Det tager tid for hvalpen at lære at begå sig som DU vil have det. Træning er et godt redskab til indlæring, især hvis du giver hvalpen den tid den skal have for at forstå dine signaler og signalernes formål. Du kan finde fif til hvalpens træning her


Socialisering styrker hundens selvværd


Hos Enghave og Hund prioriterer vi socialiseringen af hundene højt. At hunde lærer andre størrelser, farver, køn, ansigtsudtryk, dialekter o.s.v. at kende, mener vi er vigtig for hundens eget selvbillede og fremtidige møder med andre hunde. Vi starter typisk vores træning med 3-5 min. socialisering. Socialiseringen i den 2HA store indhegning og i et 2500M2 indhegnet område som vi kalder HUNDE ØEN. I vil dog måske komme til at opleve at vi nogle gange vurderer, at socialiseringen den dag ikke er mulig. Eller at enkelte hunde ikke kan deltager i socialiseringen. Dette kan der være mange grunde til: Udviklingsfaser, raceforskelle, aggressioner, hormoner, løbetider, smerter, angst o.s.v.

 

Under socialiseringen vil jeg give jer en masse redskaber til at give den enkelte hund en god oplevelse. Hvis du som hundeejer er utryg ved socialiseringen, er det vigtigt du siger dette. Det er til enhver tid dit valg om din hund skal være med og vi tager rigtig gerne en snak om din utryghed.


Teori


Det er vigtigt
, at du deltager til teoriaftenen på både det første hold du deltager I. Er du forhindret, kan du altid deltage næste gang, der er teori. Teoriaftenernes indhold får du en brochure om, den første dag du og din hund træner her. Teorien giver forklaringer på, hvorfor træningen er skruet sammen som den er og du får en masse viden med hjem om adfærd, hundesprog, ernæring og meget mere.


Hvalpen og hunden i fokus


Den træning I modtager, vil altid være med hundens velbefindende og motivation for øje. Hunden/hvalpen kommer hver gang i første række. Der vil blive taget udgangspunkt i dens motivation, samt stress- og indlæringsgrad den pågældende træningsdag. Hundeejerens eget præstationsbehov respekteres, men kommer altid i 2. række.

Hundens behov vil altid blive prioriteret over ejerens behov.