Hvem er jeg

Hvem er jeg

Præsentation af mig: Jeg hedder Lone Enghave Bach og uddannet Professionel Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør, Hunde-osteopat (KynoOsteo Terapeut), Hunde-Adfærdsspecialist, Ernæringskonsulent til hunde, Fysioterapeut til hund (KynoFysio) og Kiropraktikker til hund (KynoKiro Terapeut). Jeg er rigtig godt gift og vi har sammen 2 voksne børn.


Min vision er, at du hos mig bliver klædt så godt på, at du kan give din hvalp/hund verdens bedste liv som familiehund.  Desværre ser vi alt for mange aflivninger i Danmark bla. pga. fejlstimulering og racemisforståelser. Det tal vil jeg gerne være med til at få drastisk beskåret.

 

Hvordan jeg gik i Hundene: Siden jeg var ganske lille pige, vidste jeg at jeg skulle være Dyrlæge. Mit værelse var fyldt med fugle og fisk, krybdyr og padder, en masse katte, hamstre og kaniner......og en overgang endda Vandrende pinde! Men hund måtte jeg ikke få! Mine forældre var ved at få pip af mig. Dyrlæge blev jeg nu aldrig, da Gymnasiefesterne tiltrak mig lidt for meget, så Studentereksamen var for lav...! Det faldt mig aldrig for dengang, at der var noget som hed Veterinærsygeplejerske, Dyrepasser eller Hundeinstruktør!

Min første hund fik jeg som ganske ung. En lille pomeranian jeg kaldte Frækkert. Hun var ambassadør for min første viden om, hvor vigtigt det er, at vi påtager os ansvaret for vores hund! Fra jeg var 19 har jeg ledt efter en branche der kunne komplimentere min passion for dyrevelfærd. Jeg blev frisør da jeg var 22, var hamrende dygtig, men jeg begyndte at kede mig bravt efter 10 år i branchen. Så fandt jeg på at læse til Merkonom på aftenskole og jeg fik blod på tanden og tog en studentereksamen mere HHX (1-årig). 

 

Der kom lige en naturlig ende på galskaben da min mand i 1996 tog mig, og naturligvis vores to hunde, med til Wisconsin i USA og her fik vi vores to skønne unger. Vi vendte snuden hjem i 2001 og straks gik jeg igang med en hel ny retning som Multimedie Designer og stod med mit Bachelorbevis i 2003. Desværre var uddannelsen så ny, at ingen vidste hvad man brugte en sådan størrelse til. Heldigvis "forbarmede" Holbæk Handelsskole sig over mig og ansatte mig som lærer i IT, Samfundsfag, Servicefag og hvad de ellers kunne finde på at sætte mig til. De gav mig læreruddannelsen og i 7 skønne år var jeg underviser, sad som Undervisningskoordinator og underviste desuden også Ny-ledige. Vi havde nu 4 katte, 4 heste, 5 kaniner og 1 hund.

 

Så fandt min mand i 2011 på at han ville til Kuwait...! Frem med kufferten og afsted vi drog med børn, hund og 4 katte. (Heste og kaniner fik nye skønne hjem). Her åbnede sig en total ny verden for mig. Og mit gamle "kald" som havde "noget med dyr" at gøre, fik rigtig godt tag i mig igen. Det kan ikke beskrives med ord hvor usselt et liv hundene har i Mellemøsten. Det er endda hunde, som er importeret fra Europa og USA for enorme summer, som render rundt som gadehunde, fordi Kuwaiterne lige blev træt af dem. Jeg samlede den ene lækre kat og Renracede hund op efter den anden og havde efterhånden mit eget internat i stuen. I 2012 begyndte jeg at arbejde for forskellige internater dernede og en organisation, som sendte dyrene ud af landet til et, forhåbentligt, bedre liv! Jeg var helt opslugt af arbejdet med dyrene (specielt hundene) og ærgrede mig blot over at jeg ikke havde noget grunduddannelse indenfor feltet.

 

Da manden min i 2015 fik nyt job i Tyskland, var jeg grædefærdig.....for jeg var slet ikke færdig med at redde og passe alle de dyr i Kuwait. Jeg havde selv bragt syv hunde og flere katte med hjem over disse år og dette i sig selv, var en overvældende opgave, både financielt og psykisk. Men det fik mig overbevist om, at det var nu eller aldrig, hvis jeg skulle gennemføre min gamle passion om at få en uddannelse indenfor dyrevelfærd. Hundeinstruktøruddannelsen lå lige for og da vi boede tæt på den danske grænse, meldte jeg mig under fanerne til uddannelsen KynoTrainer (Professionel Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør) 


Vejen til min Drøm

I 2017 blev jeg færdig som Professionel Eksamineret Hundeadfærds-Instruktør


I 2017 flyttede vi til Thyregod, hvor jeg startede Hundeskolen Enghave & Hund.


I 2018 Da omgivelserne og lokalerne hurtigt blev for små i Thyregod, valgte vi at købe Hovvejen 10 i Givskud i slutningen af 2018, hvor jeg startede Hundecentret Enghave & Hund


I Juni 2019 afsluttede jeg den 2-årige uddannelse med eksamen som KynoOsteo - terapeut (Hunde - Osteopat)  


I December 2019 afsluttede jeg den 1 1/2 årige uddannelse med eksamen som KynoSpecialist  (Professionel Eksamineret Hundeadfærdsspecialist). ja, jeg tog 2 uddannelser på en gang...


I Februar 2020 afsluttede jeg med eksamen uddannelsen KynoNutrio (Ernæringsrådgiver for hunde)


I August 2022 afsluttede jeg med eksamen uddannelsen KynoKiro (Kiropraktikker til hunde)


I August 2022 begyndte jeg selv at uddanne Professionelle AdfærdsInstruktører


I Oktober 2022 afsluttede jeg uddannelsen KynoFysio (Fysioterapeut til hunde)


Mit mål er at få skabt et holistisk Hundecenter, hvor Hundens sundhed og livskvalitet er i højsædet. Fortsættelse følger, for jeg bliver aldrig færdig med at uddanne mig i HUND.....

 

 

Professions-relevante uddannelser


KynoFysio®️ - Fysioterapeut til hundev. Center for hundeadfærd Rie Ravn 

KynoKiro®️ - Kiropraktikker til hunde v. Center for hundeadfærd Rie Ravn 

KynoNutrio®️ - Ernæringsrådgiver til hunde v. Center for hundeadfærd Rie Ravn

KynoSpecialist®️ - Adfærds Specialist v. Center for hundeadfærd Rie Ravn

KynoOsteo®️ Terapeut - Hundeosteopat v. Center for hundeadfærd Rie Ravn  

KynoKranio®️ Terapeut - Kranio Sakral terapeut for hunde v. Center for hundeadfærd Rie Ravn

KynoMyo®️ Terapeut - Hundemassør v. Center for hundeadfærd Rie Ravn

KynoTrainer®️ - Professionel Adfærdsinstruktør v. Center for hundeadfærd Rie Ravn   Proffessions-relevante Foredrag og Kurser

 

Myofaciale Linier kursus v. Tove Due

Stress på træningspladsen  v. Center for hundeadfærd Rie Ravn    

Kastration og Vacciner v. Lise Bang Hansen, Alternativ dyrlæge

Stress på Træningspladsen v. Center for hundeadfærd Rie Ravn    

Ledproblemer v. Magtor i Hinnerup

Hunde og Fyrværkeri v. Ditte Maria Nors Jensen fra Hundensgaard

CBD til dyr v. Karina Simonsen, Wetality

Hundens Ernæring v. Ann-Kristin Meyer

Hvalpens Ernæring v. Ann-Kristin Meyer

Korrekt stimulering af hunden v. Anders Halgren

Traume Release kursus v. Jette Haarder

Opmærksomme hænder kursus v. Jette Haarder

Hvad gør vi når Ulven kommer v. Givskud Zoo

Separationsangst v. Rikke Svensson

Impulskontrol v. Hund i Fokus


Boggy (nu Sheik)
Lawrence
Mickey

Her er 3 af de hunde jeg "smuglede" med hjem fra Mellemøsten